Home » recomandări » Recomandare film: Disconnect

Recomandare film: Disconnect

Detalii despre cine sunt actorii, bugetul întregului proiect sau număr de premii obținute nu am, dar vă garantez că sunt inutile.

Tot ce vă pot spune este că filmul are un substrat foarte complex. Este făcut într-o notă modernă și conține scene pe care fiecare cititor al acestui articol le-a întâlnit măcar o dată în viață. Este vorba de comunicare și despre barierele care intervin în comunicare. Deja mă repet, dar ,,cine comunică se comunică”, iar dacă nu facem asta niciodată, nu vom trăi clipele pe care ni le imaginăm ca fiind perfecte.

Întreaga acțiune se desfășoară pe mai multe planuri, simultan, care la un moment dat se întrepătrund. Personal, consider că modul în care relaționăm și comunicăm, greșit în acest caz, a fost ilustrată într-un mod genial. Faptul că suntem prea ocupați cu direcțiile personale ne face să avem un singur drum și să uităm de ceea ce este important. Un exemplu concret din film este cazul tatălui, care în timp ce fiul său se lupta cu moartea, era ocupat să descopere vinovatul care l-a adus în acea stare. Dorința de a-și face treaba de tată cât mai bine îl făcea să uite cum să fie tată, ilustrându-se astfel și lipsa de comunicare între acesta și fiul său.

 

Aviz amatorilor care își trăiesc viața pe rețelele de socializare (gen, check in că am mâncat o prăjitură făcută de mama în ziua de 12 ianuarie cu praf de lapte fabricat în nord estul Elveției), ar fi bine ca acest film să reprezinte un semnal de alarmă, iar încrederea pe care o acordați mediului online să își manifeste prezența cu o doză de precauție !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*