Home » Articole blog » A venit Moș Nicolae ?

A venit Moș Nicolae ?

De când mă știu pe pământ am fost cuprins de magia Crăciunului. Era perioada din an cea mai așteptată, în care totul mi se părea parcă desprins dintr-un vis. În fiecare an cu alt farmec, cu o altă poveste. Pentru mine, sărbătorile de iarnă începeau cu data de 5 decembrie. Îmi amintesc cum îmi pregăteam ghetuțele când eram mic și întotdeauna îl păcăleam pe fratele meu pentru a ale pune în cea mai bună poziție, poate, poate primesc mai mult. Seara stăteam și mă gândeam ce poate să îmi aducă, dar ceea ce mă intriga în fiecare an era modul în care ne punea el cadourile. Dacă pe Moș Crăciun îl credeam pentru că avea spiriduși, niciodată nu am edificat enigma Moșului Îngheț.

Dimineața mă trezeam și săream din pat (printre puținele zile din an în care nu leneveam nici un minut). Părinții mei au avut grijă ca întotdeauna să primesc ceea ce îmi doream. Dar printre jucării și dulciuri, nu lipseau portocalele. Acele dimineți cu miros de portocale mi-au intrat în suflet și mi-au definit astfel zilele de Crăciun, zilele în care sunt portocale din belșug. Sunt sigur că toată lumea iubește portocalele sau clementinele în acea perioadă și că este greu de înțeles cum ar putea fi sărbătoare fără ele.

Pentru mine, Moș Nicolae a avut o semnificație aparte. Era învăluit în mister, nu știam nimic despre el. Chiar dacă Moș Crăciunel era mai promovat, îmi închipuiam că celălalt bătrân este îmbrăcat în albastru, cu steluțe albe și cu o căciulă mare. Era grotesc modul în care mi-l închipuiam. Căpăta dimensiuni enorme în adâncul sufletului mei când mă gândeam câtă fericire împarte. Tocmai de asta, când am aflat că Moșul Roșu nu există, am continuat să cred în moșneguțul din noaptea lui 6 decembrie.

Mi-ar plăcea să mai citesc povești despre Moș Nicolae și aș fi încântat dacă cititorii mei mi-ar lăsa câteva gânduri despre ce înseamnă pentru ei 5-6 decembrie !

 

mos nicolae

Sărbătorile sunt zilele în care familia îți este în stânga, prietenii în dreapta iar fericirea în brațe. Iar în spate Moș Nicolae.

 

One comment

  1. Șuhan Diana

    Foarte frumos ai exprimat fiecare sentiment al copiilor in aceasta dimineata de 6 decembrie!!! Chiar mi-a trezit amintiri frumoase… <3 amintiri printre care cele in care ma trezeam prima si-mi umpleam cizmulitele mult mai mult decat erau deja cu dulciuri din cele ale surorilor mele!! de mica am fost rea!! :))) Felicitari..si tine-o tot asa!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Oferta 2015

Evomag a dat startul, click aici CitGrup a dat startul, click aici ABDComputer a dat ...