Home » Fără categorie » Umbrele trecutului

Umbrele trecutului

Ziceam că nu mai scriu, că nu mai am ce să scriu. De fiecare dată când îmi propusesem să fac asta din nou, nu mai găseam idei care să merite să fie exprimate. Asta până când feed-ul de la facebook a fost invadat de poze de la apelul solemn și festivitatea de închidere a Colegiului Militar Liceal ,,Ștefan cel Mare”.

Știi momentele alea în care vrei să te întorci în trecut ? Momentele alea în care vrei să te detașezi total de timpul prezent și să fii din nou în perioadele pe care le regreți, ale căror amintire îți aduc siguranță, îți aduc agonie, îți aduc extaz ? Și dacă nu, cam cât de ipocrit poți fi ?

Am schimbat mediul, am trecut la un alt nivel, dar atât de mult mi-ar plăcea să încerc să am un scor mai mare la cel anterior. Am fost inundat de emoții și sufocat de nostalgie. Îmi amintesc cu drag fiecare sfârșit de an școlar. Îmi amintesc acel sentiment de libertate pe care ți-l oferea vacanța de vară ce urma, îmi amintesc drumul spre casă pe durata căruia îmi făceam toate planurile de vară, îmi amintesc fericirea că am încheiat încă un an cu fruntea sus.

Anul acesta au dispărut toate.  I-am văzut pe cei cărora le-am fost gradat cum au fost avansați, i-am văzut și pe ei în postura de elevi în ultimul an. Când te gândești că mai au un an și pleacă și ei, iar atunci nu o să mă mai lege de liceu decât amintirile. Mult succes, dragi colegi, nu uitați că este ultimul vostru an acolo. Gândiți-vă în fiecare moment că sunt absolvenți care ar face orice doar pentru câteva zile acolo. Nu vă plafonați, nu vă lăsați monopolizați de rutină, zâmbiți și nu lăsați nici o zi să treacă în zadar, nu acolo !

 

Dacă fiecare știe că va prețui cu adevărat ceva doar când îl va pierde, de ce să nu îl prețuiți cât îl mai aveți ?

One comment

  1. student medicina

    Si acum imi amintesc cand am fost sa dau probele pentru liceu militar si daca nu ma insel, tu (care erai elev in anul I) ai venit impreuna cu colegi de-ai tai si ne-ati dat sfaturi( si tambaluri :)) ) : „nu uitati sa alegeti pinguinii !!” imi aduc aminte de parca a fost ieri…. anii au trecut si peste mine ,am luat amaratele alea de probe,am terminat la Breaza si acum sunt student la Medicina Militara si nu regret nimic din toti anii astia !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Oferta 2015

Evomag a dat startul, click aici CitGrup a dat startul, click aici ABDComputer a dat ...